Personal Health Check

Stop met gissen over je gezondheid en werk met een plan aan je leefstijl. 

Ik wil deze hulp!

Waarom ik Personal Health Checks doe?

In januari 2018 stopte ik met het geven van consulten in mijn praktijk.


Een keuze die alles te maken heeft met mijn grote stip op de horizon: dat in 2022 één miljoen mensen leider van hun gezondheid zijn.


Want het geven van consulten is een van de meest directe manieren om mensen te helpen: dichterbij komt het niet.

En ik zal heel eerlijk zijn: het bood me ook een vorm van zekerheid, een comfortzone.


De Personal Health Check geef ik diet meer met de frequentie waarmee ik dat vroeger deed, en ook niet op dezelfde manier (verderop kun je lezen wat er is veranderd).


Maar er kwamen nog dagelijks e-mails binnen van mensen die een concrete stap in hun leefstijl willen maken.


En hoewel we met OERsterk daarvoor allerlei tools aanreiken... soms is een persoonlijke, 1-op-1 aanpak de beste manier om die stap te maken.


Of zelfs de enige manier.


Deze consulten zijn uitgebreider en meeromvattend dan mijn vroegere consulten, en ik noem het daarom de Personal Health Check.


Ben je geïnteresseerd en wil je weten hoe het werkt en hoe je je aan kan melden? Lees dan verder.

Wat is de Personal Health Check?

Laat ik meteen een mogelijk misverstand uit de weg ruimen:

 1. De Personal Health Check is géén soort van 'total body scan' of 'prescan' zoals die door verschillende partijen in de (commerciële) zorgmarkt worden aangeboden.

Ik veroordeel dat soort diensten niet per definitie, maar ze zijn van een andere categorie. Ze zijn namelijk gericht op het ontdekken van aandoeningen.


Wie mij kent, weet waar het mij om draait: het voorkomen van aandoeningen.


 • Of, positiever geformuleerd: de Personal Health Check is het - op een realistische, haalbare manier - werken aan een gezonde, gelukkige en ontspannen leefstijl die je meer tijd en kwaliteit van leven geeft.

Om zo te kunnen leven heb je informatie nodig, en duidelijke kaders.


Meer inzicht in je lijf en leefstijl geven je meer grip op je leven en gezondheid.


Die grip wil ik je geven met mijn Personal Health Check.

Waarom ik Personal Health Checks doe?

In januari 2018 stopte ik met het geven van consulten in mijn praktijk.


Een keuze die alles te maken heeft met mijn grote stip op de horizon: dat in 2022 één miljoen mensen leider van hun gezondheid zijn.


Want het geven van consulten is een van de meest directe manieren om mensen te helpen: dichterbij komt het niet.


En ik zal heel eerlijk zijn: het bood me ook een vorm van zekerheid, een comfortzone.


De Personal Health Check geef ik diet meer met de frequentie waarmee ik dat vroeger deed, en ook niet op dezelfde manier (verderop kun je lezen wat er is veranderd).


Maar er kwamen nog dagelijks e-mails binnen van mensen die een concrete stap in hun leefstijl willen maken.


En hoewel we met OERsterk daarvoor allerlei tools aanreiken... soms is een persoonlijke, 1-op-1 aanpak de beste manier om die stap te maken.


Of zelfs de enige manier.


Deze consulten zijn uitgebreider en meeromvattend dan mijn vroegere consulten, en ik noem het daarom de Personal Health Check.


Ben je geïnteresseerd en wil je weten hoe het werkt en hoe je je aan kan melden? Lees dan verder.


Wat is de Personal Health Check?

Laat ik meteen een mogelijk misverstand uit de weg ruimen:


De Personal Health Check is géén soort van 'total body scan' of 'prescan' zoals die door verschillende partijen in de (commerciële) zorgmarkt worden aangeboden.


Ik veroordeel dat soort diensten niet per definitie, maar ze zijn van een andere categorie. Ze zijn namelijk gericht op het ontdekken van aandoeningen.


Wie mij kent, weet waar het mij om draait: het voorkomen van aandoeningen.


Of, positiever geformuleerd: de Personal Health Check is het - op een realistische, haalbare manier - werken aan een gezonde, gelukkige en ontspannen leefstijl die je meer tijd en kwaliteit van leven geeft.


Om zo te kunnen leven heb je informatie nodig, en duidelijke kaders.


Meer inzicht in je lijf en leefstijl geven je meer grip op je leven en gezondheid.


Die grip wil ik je geven met mijn Personal Health Check.

Over de check

De Personal Health Check is géén 'total body scan' of 'prescan', maar een doorlichting van je belangrijkste interne processen, waarna je een specifiek op jouw situatie afgestemd leefstijlplan ontvangt. Voor de metingen en scans die ik uitvoer hoef je niet meer uit te trekken dan je schoenen en je sokken.

Je leest deze pagina niet per ongeluk, of wel?

Misschien volg je mij en OERsterk al een tijdje, via mijn nieuwsbrief of social media.


Misschien heb je ooit een boek van me gelezen, een online training van me gevolgd, of een evenement van me bezocht.

Hoe dan ook: je gezondheid houdt je bezig.


Je beseft dat er een bijna direct verband is tussen die gezondheid en andere aspecten in je leven.


Je levensgeluk bijvoorbeeld, om maar eens iets heel primairs te noemen.


Maar ook: je fitheid, je energie, de vervulling die je uit je professionele leven haalt, en uit de relaties met de mensen om je heen.


"Lekker in je vel zitten" lijkt zo'n alledaags gezegde - maar écht lekker in je vel zitten betekent ook: lekker in je leven zitten. 


Daar ben ik van overtuigd.


Ieder mens wil gezond en gelukkig oud worden. Jij toch ook?

Maar het probleem is: de meeste mensen hebben geen plan. Ze laten dit proces aan toeval over.


Of ze laten zich voor korte tijd inspireren door een goed artikel, een nieuw inzicht, of een zinvol advies... maar ze vinden het moeilijk, of zelfs onmogelijk, om het vol te houden.


En na een tijdje staan in de koelkast en keukenkastjes toch weer al die pakjes en zakjes waarvan we wéten dat ze ons niet helpen bij en gezond en gelukkig leven.


Blijven die enthousiast aangeschafte sportschoenen - na 1 of 2 keer gebruikt te zijn - toch weer in de hoek van de slaapkamer liggen. Of liever nog: onder het bed, of onderin de kast - zodat ze ons niet verwijtend aankijken met hun veteroogjes.


We praten dat buikje goed met: "Dat is op mijn leeftijd ook niet zo heel erg..."


En we staan er niet bij stil dat het eigenlijk niet normaal of gezond is dat we na een werkdag alleen nog maar onderuit gezakt op de bank kunnen hangen.


Misschien is dit herkenbaar voor je


Of misschien zeg je:


"Nou nou Richard, ik ben toch wel iets bewuster bezig met mijn leefstijl dan dat."


In dat geval feliciteer ik je met je zelfleiderschap en bewustzijn.


Maar waar je ook je ook bevindt op de schaal van een gezonde leefstijl: er is altijd een manier om gerichter, efficiënter en effectiever met je gezondheid bezig te zijn.


En die manier heet: kennis.

... Kennis over je eigen lichaam.

... Kennis over specifieke processen in je lichaam.

... Kennis over externe factoren die direct van invloed zijn.

... En kennis over de voor jou snelste, meest effectieve weg naar gezondheid.


De Personal Health Check geeft je die kennis

In de Personal Health Check geef ik je antwoorden en handvatten.

- Wat past bij mij, als ik een gezonde leefstijl wil?

- Hoe staat mijn gezondheid ervoor?

- Wat kan ik het beste doen qua voeding, beweging en ontspanning?

- Lig ik op koers of dreig ik te ontsporen - of ben ik al ontspoord?

- Ik geef je jouw eigen gezondheidsroutekaart. Zodat je geen verkeerde afslagen neemt, omdat je onderweg bent zonder duidelijk plan.


Want zonder duidelijke navigatie is de kans groot dat je ergens uitkomt waar je niet wilt zijn.

Dat je een deel van je gezondheid verliest en dan pas merkt wat dat waard was. Om vervolgens weer alles op alles te zetten om je verloren gezondheid terug te winnen... als dat nog mogelijk is.

Wat vinden andere van de Personal Health Check?

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Ik heb veel steun aan mijn persoonlijk actieplan


‘Ik was al tijden moe, somber en had regelmatig darmklachten. Door het consult met Richard begreep ik eindelijk waarom ik mij zo voelde. Mijn immuunsysteem was overactief door chronische stress, en ik reageerde op bepaalde voedingsmiddelen die ik dagelijks at. Richard legde alles heel begrijpelijk uit en maakte tussen al mijn klachten een logisch verband. Het behandelplan gaf binnen twee weken resultaat, en ik heb veel steun aan mijn persoonlijk actieplan. Ik voel me letterlijk een ander mens, en ben blij dat ik de ‘stem van mijn lichaam’ nu beter snap.’

Mirjam

 • Ik ben blij dat ik in mezelf heb geïnvesteerd

  ‘Op mijn werk had ik moeite met concentreren en mijn geheugen. Ook had ik tijdens sporten een blessure opgelopen die maar niet wilde genezen. Richard wist met zijn onderzoeken snel de vinger op de zere plek te leggen. Ik had verschillende tekorten, mijn stofwisseling was enorm uit balans en mijn zenuwstelsel was overprikkeld. Richard maakte me ook bewust van bepaalde negatieve overtuigingen die niet aan herstel bijdragen. Het is wonderlijk hoe Richard alle verbindingen zo simpel en krachtig kan uitleggen. Ik snap nu veel beter hoe ik zelf aan mijn herstel kan bijdragen, en met alle adviezen, supplementen en het persoonlijk behandelplan voelde ik binnen zes weken mijn gezondheid verbeteren. Ik ben blij dat ik in mezelf heb geïnvesteerd en mijn handboek beter ben gaan snappen. Het zorgt dat ik mezelf ook in de toekomst op het juiste spoor kan houden.’

  Peter

 • Ik wist nooit goed waar ik moest starten. Dus deed ik niets

  ‘Ik woog te zwaar, at ongezond en sliep te weinig. Ik wist nooit goed waar ik precies moest starten. Dus deed ik niets. Op een bepaald punt bleek mijn bloeddruk te hoog, waren mijn bloedwaarden niet goed en voelde ik me beroerd. Omdat ik liever geen medicijnen wilde besloot ik een afspraak bij Richard te maken. Het maakte me bewust wat voor zooitje ik van mijn gezondheid had gemaakt. Hij was eerlijk, maar daardoor wel duidelijk. Hij opende mijn ogen en gaf me de juiste inzichten en handvatten. Inmiddels ben ik veel energieker, is mijn middelomgeving drastisch afgenomen en hoef ik geen medicijnen.’

  Bernard 

 • Ik haal het giswerk weg voor je

  Laten we stoppen met 'je best doen en hopen dat het werkt', op basis van algemene, generieke informatie die overal te vinden is.


  En laten we beginnen met inzicht in jouw persoonlijke situatie en de kernprocessen in je lijf, zoals je spijsvertering, ontgifting en hormoonbalans.


  Want je lijf kan jou pas dienen als het alles krijgt wat het nodig heeft.


  Dus zet je blinddoek af en kies voor helder zicht met een persoonlijk plan, met mijn hulp.


  Wat bied ik je met de Personal Health Check?

  Geen garantie voor een langer leven, maar wel een beter leven. Of zelfs: een gelukkiger leven.


  Met de Personal Health Check krijg je:

  • Inzicht in jouw bloedwaarden

   Een uitgebreid bloedonderzoek (t.w.v. € 275) met o.a. Totaalcholesterol, HDL-cholesterol, LDL-cholesterol, Triglyceriden, Creatinine, GFR (Nierfunctie), ALAT, Gamma GT (Leverfunctie), Glucose, Insuline (Alvleesklierfunctie), Hs-CRP (Laaggradige ontsteking), TSH, vrij T4 (Schildklierfunctie), Hemoglobine (Hb), Leukocyten, Bloedplaatjes (Trombocyten), Mineralen IJzer, Zink en Selenium en als laatste Vitamine D, Vitamine B6, Vitamine B12.

  • ES Teck scan stofwisseling (t.w.v. € 75)

  • Meting middelomvang

  • Meting speekselzuurgraad

  • Meting vetzuurbalans (omega 6 / omega 3-balans en omega 3-index)

  • Inzicht in belangrijke sleutelhormonen insuline, leptine en cortisol


  Maar het belangrijkste van de Personal Health Check: je kunt daarna direct de stappen gaan nemen die nodig zijn om je geluk en gezondheid te versterken.

  Je ontvangt na afloop van de Personal Health Check:

  • Een voedingsimpactanalyse (o.b.v. je voeding op de dag voor het consult)
  • Een op maat gemaakt persoonlijk leefstijlplan
  • Advies over eventuele supplementen
  • Een natuurlijk behandelplan om jouw geluk en gezondheid te versterken


  Kamp je met moeilijk te definiëren klachten, dan biedt de Personal Health Check je inzicht in de oorzaak van die klachten. En natuurlijk kun je me tijdens het persoonlijk consult al je vragen stellen.


  Je gaat naar huis met een realistisch, concreet, haalbaar en gericht plan om jouw kwaliteit van leven op korte termijn te vergroten: meer energie, lekkerder in je vel, beter slapen, hoger libido en minder vage klachten.


  Je begrijpt beter hoe jouw lichaam werkt, en wat jij - heel specifiek toegespitst op jouw situatie - kunt doen om beter voor dat lichaam en jezelf te zorgen.


  Voor wie is de Personal Health Check?

  Eerlijk? Voor iedereen.

  Dat wil zeggen: iedereen die voelt dat hij of zij beter en bewuster (voor)zorg aan zijn of haar gezondheid en leven kan geven. 

  Misschien wel moet geven.


  Misschien ben je een jonge vader of moeder, met een drukke baan...

  En merk je dat je tussen de zorg voor je gezin en de verantwoordelijkheden van je werk niet of nauwelijks toekomt aan de zorg en verantwoordelijkheid voor je eigen lijf en geluk. Wellicht ben je ook ongerust: leef ik wel het goede voorbeeld voor mijn kinderen?


  Misschien ben je niet zo 'piep' meer...

  En wil je - juist nu - je kwaliteit van leven verhogen. Genieten van alles wat dat leven je nu te bieden heeft, in termen van tijd, rust en mogelijkheden om te doen waar je vroeger nooit aan toekwam. Misschien ook: genieten van je kleinkinderen. En daarin niet tegengehouden worden door een lichaam dat niet altijd kan volgen.


  Misschien ben je ondernemer of directeur...

  En werk je harder aan je bedrijf dan aan jezelf. Je financiële scoreboard toont mooie cijfers... maar wat betreft je gezondheid en fitheid scoor je een onvoldoende. Je bent vaker moe, ervaart minder werkplezier, levert niet de prestaties die je wilt leveren. Alles staat in verband, geloof me - ik ben ook ondernemer. Beter voor jezelf zorgen is ook beter voor je bedrijf zorgen.


  Misschien heb je al een gezonde, bewuste leefstijl...

  En zoek je verdieping, concrete handvatten om nog meer richting te geven aan wat je al doet om je lichaam en leven in balans te brengen en te houden. Informatie over de specifieke details die nog een groter verschil kunnen maken, nog meer kwaliteit aan je leven kunnen toevoegen.

  Wat kost de Personal Health Check?

  De basis-versie van de Personal Health Check kost € 795.


  Betaling gebeurt in twee delen: je ontvangt een factuur van € 495 voorafgaand aan je afspraak, en het tweede deel (€ 300) kun je tijdens je afspraak betalen via de PIN-automaat in de praktijk.


  * Deze bedragen zijn all-in, inclusief alle tests, scans, analyses en metingen zoals eerder op deze pagina beschreven, en inclusief je persoonlijke, op jouw situatie geënte actieplan voor gerichte voorzorg op en verbetering van je gezondheid. De Personal Health Check vindt plaats in mijn praktijk in Heemskerk. 


  Wil je een afspraak maken voor een Personal Health Check bij Richard?

  Daarvoor kun je gebruik maken van het speciale afspraakformulier hieronder. Na ontvangst van je aanvraag neemt mijn secretariaat binnen 2 werkdagen contact met je op om de afspraak in te plannen.


  Ik voer een beperkt aantal Personal Health Checks per maand uit en aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. 


  Heb je nog vragen? Scroll dan even naar het einde van deze pagina. Daar geef ik al antwoord op een paar veel voorkomende vragen. Staat je antwoord daar niet tussen, dan kun je ons natuurlijk altijd een mailtje sturen (het e-mailadres daarvoor vind je ook onderaan de pagina).

  Ik had geen klachten, maar ik was benieuwd naar hoe ik ervoor stond. Ik slikte veel supplementen en was erg met mijn voeding en leefstijl bezig. Richard maakte me bewust dat ik veel supplementen niet nodig had, en dat ook supplementen die je lichaam niet nodig heeft een stressor zijn voor de lever. Daarnaast bleek ik een verstoring in het hormoon insuline te hebben, wat op de lange termijn een grote negatieve uitwerking op mijn gezondheid kan hebben. Richard heeft mij adviezen op maat gegeven om alle verstoringen in balans te brengen. Hij is enorm kundig en toegankelijk, en heeft enorm veel aandacht. Ik ben blij dat Richard mij bewust heeft gemaakt van onbewuste patronen. Ik voel me zelfverzekerd om mijn eigen koers verder te bewandelen, maar met minder supplementen.

  Chantel over haar PHC

  Reserveer je Personal Health Check met Richard

  We nemen binnen twee werkdagen contact met je op om je afspraak op mijn praktijk in Heemskerk met je in te plannen. Richard doet een beperkt aantal Personal Health Checks per maand; aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

  [gravityform id="38" title="false" description="false"]

  Annet of Esther neemt binnen twee werkdagen contact met je op om de datum en tijd voor je Personal Health Check met Richard af te stemmen.


  Veel gestelde vragen

  Ik vind het nogal een investering...

  Dat snap ik, en dat is het ook. Wat goed is om te weten, is dat de Personal Health Check analyses omvat die op zich al kosten met zich meebrengen. Daarnaast is de Personal Health Check een moment in je leven dat je altijd gaat 'terugverdienen'. In ieder geval in de munteenheid die we 'gezondheid' noemen. Maar bedenk ook hoe je lichamelijk gesteldheid je werkprestaties kan beïnvloeden. Als ambitieuze professional of ondernemer is de Personal Health Check daarom ook een investering die op andere manieren voor je gaat renderen.


  Vallen de kosten van de Personal Health Check onder mijn zorgverzekering?

  Je ontvangt na betaling een factuur van het Personal Health Check-consult. Deze factuur kun je bij je zorgverzekeraar indienen, maar de meeste zorgverzekeraars vergoeden slechts 40-45 euro per dag. Ik zou graag willen dat je meer vergoed krijgt, maar helaas is ons zorg(verzekerings)stelsel tot op de dag van vandaag meer gericht op het oplossen van problemen achteraf dan het preventief voorkomen van die problemen...


  Wat krijg ik mee na de Personal Health Check?

  Je krijgt je eigen Personal Health Check-map waarin ik alle documenten toevoeg, waaronder je bloedonderzoek en het behandelplan. Je hebt zo altijd jouw persoonlijke antwoorden en richtlijnen bij de hand, en kunt hier altijd op terugvallen als je wat bent vergeten.


  Ik heb geen klachten, dus is het wel iets voor mij?

  Gezondheid is niet te koop, maar de zorg ervoor wel. We moeten maatschappelijk anders over gezondheid en gedrag gaan denken, en vooral veel meer preventief gaan leven. Ieder mens – ook jij – heeft zijn patronen. Maar welk eetpatroon, beweegpatroon, ontspanpatroon of slaappatroon past nu bij jou? Daar geef ik je antwoord op. Het is een routekaart waar je je hele leven profijt van hebt, zowel preventief als bij klachten. Is je lijf je lief, werk dan preventief.


  Reserveer je Personal Health Check met Richard

  We nemen binnen twee werkdagen contact met je op om je afspraak op mijn praktijk in Heemskerk met je in te plannen. Richard doet een beperkt aantal Personal Health Checks per maand; aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

  [gravityform id="38" title="false" description="false"]